rootfoot

Reguli ale tinutelor de ocazie (Partea 1)

An de an, in fiecare sezon, asteptam cu nerabdare ocaziile speciale. Facem pregatiri legate de tinuta in prealabil si stim cu saptamani sau poate luni de zile inainte ce rochii vom purta. Entuziasmul acesta, insa, trebuie compensat de atentia la detalii; daca ne dorim sa impresionam prin imagine si aparitie, nu este suficient sa ne alegem rochia de ocazie, machiajul si coafura. Pentru a starni admiratie si pentru a avea un impact pozitiv asupra celorlalti invitati, este necesar sa tinem cont de cateva reguli de baza in ceea ce tine de vestimentatia de ocazie.

1. Primul si, de altfel, cel mai important pas pentru crearea unei tinute perfecte este alegerea rochiei de ocazie in functie de silueta si forma corpului. Daca te incadrezi in tipologia femeilor cu silueta in forma de para, o rochita cu umerii goi, si care acopera soldurile este indicata pentru armonizarea intregii tinute. Femeilor care au un bust proeminent si solduri considerabil mai mici, le este recomandat sa poarte rochii elegante care atrag atentia asupra partii superioare a corpului. In schimb, daca te numeri printre norocoasele detinatoare ale unei siluete in forma de clepsidra, ai posibilitatea sa optezi pentru absolut orice tip de rochie de ocazie.

rochie-de-ocazie

Iti recomandam rochia Dream Girl somon, pentru o aparitie de success la orice ocazie speciala. Modelul se potriveste aproape oricarui tip de silueta, iar eleganta si feminitatea rezultate din dantela si tull-ul din care este croita te vor aduce in centrul atentiei.

2. Rochiile de ocazie trebuie alese, intotdeauna, in functie de locatie si eveniment. In majoritatea cazurilor, evenimentele mai pretentioase pretind tinute elegante, dar nu foarte sofisticate. In aceste cazuri, cele mai inspirate optiuni sunt clasica little black dress sau rochiile cocktail. Daca evenimentul, insa, impune un dress code riguros, elegant, trebuie sa te conformezi si sa renunti la comoditatea pe care ti-o ofera optiunile amintite mai sus.

Rochia Lolita rosie este recomandarea Miss Grey pentru evenimentele care impun o tinuta aflata la granita dintre sofisticat si elegant. Se potriveste oricarui tip de silueta, datorita deisgn-ului aparte, iar contrastul care se creeaza intre rosul voalului de matase si aplicatiile din dantela neagra din jurul decolteului sporeste farmecul si feminitatea.

rochie-de-ocazie

Nu uita sa tii cont si de locatia in care se desfasoara evenimentul propriu-zis. In aceasta privinta, lucrurile stau relative simplu: pentru locurile foarte elegante, tinuta trebuie sa fie si ea, foarte eleganta. Accesoriile pretioase sunt un element cheie pentru crearea unei tinute ideale. De asemenea, pentru o locatie care este, mai degraba, formala, iar evenimentul propriu-zis reuneste un grup de prieteni, spre exemplu, adopta tinute care sa fie indraznete. Incearca modele si culori noi, accesorizeaza si surprinde.

3. Tine cont de perioada anului in care se desfasoara evenimentul! Unul dintre lucrurile foarte simple pe care le poti face si care iti garanteaza succesul in materie de vestimentatie si aparitie, este sa te imbraci in conformitate cu anotimpul. Exista materiale si modele si accesorii pentru rochiile de ocazie care nu se potrivesc cu anumite perioade ale anului. Spre exemplu, o rochie de ocazie accesorizata sau cu detalii din blanita nu este potrivita sub nicio forma pentru vara. La fel, majoritatea sandalelor nu sunt indicate ca si articole de incaltaminte pe care le-ai putea purta iarna, la vreun eveniment.

Rochia eleganta Isabel, din voal de matse violet si cu o aplicatie aurie care iti evidentiaza talia intr-un mod subtil, poate fi purtata in orice sezon, daca ai grija cum o accesorizezi. Un accesoriu din blanita se potriveste pentru ocaziile speciale de iarna, iar manusile lungi, un bolero sau un sal transparent pot fi ideale pentru evenimentele din sezonul cald.

rochie-de-ocazie

Asigura-te ca rochia ta de ocazie este in conformitate cu sezonul, tinand cont atat de material, design, cat si de accesorii.

Pana data viitoare, acceseaza cu incredere www.MissGrey.ro, si alege-ti din multitudinea de rochii de ocazie pe cea potrivita, tinand cont de cele trei reguli pe care ti le-am prezentat mai sus!

Missgrey @ Aug 13, 2014 +