rootfoot

Iti vine sa crezi cat de eleganta poate fi o rochie gri?

Daca pana acum ai inchis ingrozita ochii la gandul ca ai putea purta o rochie gri la un eveniment special, a venit vremea sa-i deschizi larg si sa admiri sofisticarea unei culori cu un trecut tulburat si fascinant deopotriva.

Desi e mai prezent in piese vestimentare pentru anotimpul rece sau in hainele de zi, griul nu este doar o culoare practica si comoda, potrivita mai degraba pentru uniforme decat pentru tinute fastuoase, ci o nuanta ispititoare, plina de rafinament si profunzime.

 

Detaliile tesaturilor pretioase se vad cel mai bine intr-o rochie gri

 

Bietul gri nu a fost deloc tratat cu blandete de-a lungul timpului. Oamenii s-au uitat urat la el si i-au spus ca e plictisitor, tern, mohorat si ca in niciun caz nu are ce cauta la petrecerile fastuoase, asta pana cand au inceput totusi sa-si dea seama ca e o culoare chic, cu multe calitati: se potriveste tuturor tipurilor de ten, scoate in evidenta multe alte culori, iar detaliile tesaturilor se remarca foarte usor datorita luminozitatii sale care-i confera adancime.

 

Marea sa calitate pare a fi aerul increzator pe care pare sa-l emane si felul in care se imprieteneste chiar si cu nuante din cele mai dificile, precum roz, galben sau bleumarin.

 

Griul a fost candva culoarea sperantei

 

   

Oricat ar parea de ciudat, spre sfarsitul Evului Mediu griul a cunoscut o popularitate imensa, infatisandu-se ca opus al sumbrului si maleficului negru. Mesterii vopsitori invatasera sa obtina nuante de gri clare, uniforme si chiar luminoase, iar vesmintele colorate astfel aveau o aura de optimism si speranta care-i inspira pana si pe poetii de la curtile regale.

 

Dupa al doilea razboi mondial, designerul Christian Dior si-a proclamat curajos adoratia pentru aceasta culoare, vopsind peretii magazinelor lui intr-un  gri perlat si trimitand pe catwalk rochii gri intr-o varietate de nuante, unele vaporoase, altele intense.

De altfel, dupa razboi, griul a devenit un fel de simbol al conformitatii in moda masculina, iar in anii 90 a jucat un rol important in curentul grunge.

 

O rochie gri poate avea cel putin treisprezece nuante

 

Asa cum rosul sau verdele vin intr-o multitudine de nuante cromatice, si familia de griuri este numeroasa. Nu te lasa coplesita, si fa cunostinta cu stilatele tonuri de gri, pentru a putea alege mai usor rochia pentru urmatoarea petrecere la care vrei sa faci furori: gri petrol, gri antracit, gri de in, gri maur, gri de Payne, gri fier, gri afumat, gri perla, gri plumb, gri soarece, gri cartita, gri turturea, gri otel.

 

Missgrey @ Jun 15, 2017 +