rootfoot

Rochiile scurte - cum le purtam in functie de silueta

Rochiile au constituit mereu una dintre tinutele favorite ale fiecareia dintre noi. Indiferent de situatie, o rochie bine aleasa te scoate intotdeauna din impas, atunci cand nu stii ce sa porti. Dar, ca sa creezi cu adevarat un efect admirativ in jurul tau, trebuie sa tii cont de cateva reguli: nu orice piesa vestimentara se potriveste oricui.

Daca stii sa iti pui in evidenta silueta si sa alegi culorile hainelor pe care le porti in functie de ten, culoarea parului si alte elemente similare, atunci categoric nu vei arata caraghios.  Astazi iti prezentam principalele avantaje si Rochie scurtadezavantaje ale rochiilor scurte, si nu numai: vom vorbi si despre cum putem sa le purtam, in functie de tipul de silueta.

In privinta principalelor plusuri si minusuri ale rochiilor scurte lucrurile stau relativ simplu: punctul lor forte este ca sunt provocatoare si in acelasi timp decente; pot fi purtate atat la ocazii formale cat si informale; de asemenea, sunt atat de diverse, incat exista cel putin un tip care te poate avantaja.

Cat despre esentialele dezavantaje, se cuvine sa amintim faptul ca trebuie alese si purtate cu mare atentie, pentru a nu starni reactii nedorite in jurul nostru; de asemenea, daca picioarele tale nu sunt deloc ingrijite, stai departe de acest tip de rochii, sau selecteaza-le cu maxima atentie si moderatie.

Iti propunem trei orchii scurte care pot fi purtate de trei dintre cele mai intalnite tipuri de siluete:

1. Silueta clepsidra - este considerata, in domeniul de specialitate, ca fiind ideala; in linii mari, presupune un echilibru de proportii intre bust si solduri si o talie foarte bine definita. Daca esti norocoasa posesoare a unei astfel de siluete, iti recomandam rochia June, din tull si dantela, de culoare aurie si fara bretele. Este moderna, chic, si aminteste de stilul Marilyn Monroe; prin detaliul auriu aplicat, ai posibilitatea sa iti evidentiezi talia perfecta.

Rochie scurta

2. Silueta de tip para - este caracteristica celor care au soldurile considerabil mai mari decat bustul. Daca te regasesti in acest profil, e esential sa stii ca rochiile pe care le porti trebuie sa creeze volum in zona bustului si sa atraga atentia asupra partii superioare a corpului, pentru a crea un echilibru vizual. Rochia Lolita este perfecta pentru acest tip de silueta: din voal de matase alb, cu aplicatii de dantela roz pal, contureaza talia intr-o maniera discreta si eficienta; decolteul adanc in V, accesorizat, de asemenea, cu dantela, atrage atentia asupra partii superioare a corpului si iti confera un aer dulce si senzual, simultan.

Rochie scurta

3. Silueta rectangulara - este caracterizata, in linii mari, de un aspect subtire, sportiv, fara prea multe forme si curbe, dar cu proportii armonioase. Daca ai acest tip de silueta, poarta cu incredere rochia Rania, care iti pune in evidenta talia printr-o aplicatie din dantela fina; decolteul adanc, accesorizat cu dantela neagra, iti confera un aer misterios si te avantajeaza, creand impresia unui bust mai mare. Voalul de matase albastra este ideal pentru sezonul cald.

Acceseaza cu incredere www.missgrey.ro si alege-ti rochia potrivita pentru silueta ta!

Missgrey @ Jul 23, 2014 +