rootfoot

Rochii midi sau scurte pentru orice tip de silueta

 

Alegerea unei rochii pentru o ocazie speciala ar fi o sarcina infinit mai simpla, cu rezultate mai mult decat satisfacatoare, daca te-ai orienta de la inceput catre modelele despre care stii ca te avantajeaza, castigand astfel mai mult timp de reflectie asupra celorlalte detalii, cum ar fi culoarea, modelul sau tipul tesaturii. Ce ar trebui sa stii pentru a fi intotdeauna impecabil imbracata, fie ca vorbim despre un eveniment important pentru familia ta, de o petrecere fara prea multe pretentii sau de o invitatie romantica la cina?

 

Tu ce esti? Para, mar sau clepsidra?

Este foarte simplu: pentru a nu comite niciodata un faux-pas vestimentar (care, se stie, poate avea efecte devastatoare asupra adevaratelor iubitoare de moda), trebuie sa-ti cunosti forma corpului. Nu vorbim aici despre marime, ci despre felul in care este distribuita greutatea, asa ca mitul conform caruia femeile slabe pot purta absolut orice, iar cele plinute ar trebui sa evite modelele de rochite scurte nu este, pana la urma, decat o nascocire.

 

Silueta de tip para

 

 Silueta de tip para este, poate, cea mai des intalnita, si se caracterizeaza prin solduri late, cu posteriorul bine definit, umeri ingusti si un bust mic. Tot ce trebuie sa faci daca esti o femeie-para este sa echilibrezi dimensiunile si sa evidentiezi partea superioara a corpului, aducand volum prin mici trucuri: umeri bufanti, coliere supradimensionate si rochii care iti accentueaza talia, cu detalii atractive in zona bustului. La o ocazie speciala poti purta cu incredere unul din modelele de rochite scurte Miss Grey, Timea, al carei voal fin imprima tinutei o nota de rafinament subtil, iar proportiile siluetei sunt armonizate perfect prin fronseurile din zona bustului si croiala in clos.

 

 

Silueta de tip mar

 

 Silueta de tip mar se distinge prin bustul generos, umerii lati si talia groasa, iar modelele de rochite scurte, in clos, sunt si in acest caz avantajoase, deoarece subtiaza optic talia. In plus, un decolteu in V este cat se poate de potrivit, datorita senzatiei optice de alungire pe care o ofera. Chiar daca majoritatea modelelor de rochii midi ar fi de preferat sa fie evitate daca esti o femeie-mar, exista si exceptii. Una dintre aceste exceptii, rochia albastra Tina, reuseste prin croiala in stil creion sa accentueze impecabil talia, iar decolteul adanc, decorat cu o superba aplicatie din dantela brodata manual, te transforma intr-o prezenta stilata si fermecatoare, la orice ocazie.

 

Silueta de tip clepsidra

 

Silueta de tip clepsidra este, asa cum arata si denumirea, o configuratie relativ echilibrata a corpului, in care bustul si soldurile au aproximativ aceeasi dimensiune. Poti purta linistita in acest caz o diversitate de modele, mai ales  pe cele de rochii midi cu linie conica, din materiale fluide, precum catifeaua, dar poti avea in vedere, desigur, si indraznetele rochite scurte in clos, cu design feminin, din dantela brodata. Incearca totusi sa eviti rochiile cu partea inferioara exagerat de vaporoasa, e posibil sa-ti mareasca optic soldurile.

 

Perfect. Acum ca stii ce tip de silueta ai si care este cel mai flatant model de rochie, te invitam sa o descoperi pe cea mai potrivita pentru tine, in colectia de rochii de seara

Missgrey @ Feb 21, 2017 +