rootfoot

Rochia Body-Conscious

Rochia cambrata, cunoscuta si sub numele de Body Con (body conscious – rochia bandaj), este o rochie care se pliaza perfect pe corp. Ca si in cazul multor altor articole vestimentare din istoria modei, in spatele rochiei bodycon sta de asemenea o intreaga poveste care a debutat in secolul XX.

Am putea incepe istoria rochiei cambrate cu designer-ul couturier Azzedine Alaïa, care in 1980 a prezentat o intreaga colectie de rochii mulate. In ciuda acestui lucru, Hervé Léger a fost cel care a reusit sa popularizeze acest tip de rochie in anii ’90, facand pionierat pentru acest tip de rochie. Creatiile sale au fost purtate de multe din celebritatile si modelele acelor ani. In realitate, istoria incepe mult mai devreme, modele de acest gen fiind vazute inclusiv in anii ’40, ’50 sau ’60. Ar fi de notat si rochia bodycon din metal, creata de celebrul designer Paco Rabanne in 1967.

In prezent, rochiile mulate sunt un must pentru aproape toate vedetele de la Hollywood. Kim Kardashian este cel mai mare fan Hervé Léger, insa nu trebuie sa le uitam pe Jennifer Lopez, Victoria Beckham sau Heidi Klum. Inclusiv adevaratele fashioniste au in garderoba cel putin o rochie bodycon, printre care una este sigur neagra in asa fel incat sa fie pretabila pentru mai multe momente ale zilei, accesorizarea marcand diferenta diferitelor contexte.

GHID DE STIL

Rochia bodycon este alegerea potrivita pentru orice tip de silueta, fiind ideala daca iti doresti sa construiesti iluzia de proportii echilibrate. Daca are un croi bine realizat iti va pune in valoare atuurile si va estompa in acelasi timp imperfectiunile corpului. Tine cont de sfaturile de mai jos si vei obtine un look impecabil.

  1. Alegerea materialelor

Rochia bodycon trebuie sa fie dintr-un material mai dens si usor elastic pentru a netezi si sculpta perfect corpul, mai ales in cazul in care exista colacei sau celulita. Asadar, nu uita sa te uiti in primul rand la material atunci cand doresti sa achizitionezi un astfel de produs si evita articolele realizate din materiale subtiri care nu au structura.

  1. Atentie la lenjerie

Inainte sa porti o rochie bodycon trebuie sa te gandesti la ceea ce vei purta dedesubt. Lenjeria modelatoare este cea mai buna alegere, deoarece aceasta elimina orice linie inestetica a corpului. Daca ai o silueta perfecta, atunci poti lua in calcul purtarea lenjeriei invizibile (fara cusaturi). Un lucru e cert, trebuie evitata lenjeria cu proeminente.

  1. Accesorizare

Rochia bodycon este un produs statement in sine, in consecinta nu necesita o aglomerare de elemente pe linia accesoriilor. Daca iti doresti totusi sa accesorizezi tinuta, mizeaza pe minimalism si bijuterii fine. Tine cont de cromatica look-ului si fa un mix potrivit cu geanta si pantofii.

La urmatoarele evenimente din agenda ta ia in calcul acest gen de articol si poarta bodycon cu incredere. Tine cont de sfaturile noastre si vei avea un look amazing!

Missgrey @ Mar 20, 2019 +