rootfoot

Cum sa te imbraci ca o femeie puternica fara sa porti costum

Cum sa te imbraci ca o femeie puternica sau cum sa stapanesti impecabil arta „power dressing”-ului, fara a-ti ascunde feminitatea si, mai ales, fara a purta un costum banal compus din fusta si taior, asa cum –din pacate- aleg nu doar femeile politician din România, ci si unele doamne trecute de varsta a doua la petreceri de nunta sau botez?

 

Cum sa arati ca o femeie stapana pe sine, ca o femeie cu autoritate, ca o femeie cu o cariera solida, fara sa pici in capcana unui stil vestimentar lipsit de imaginatie, si mai ales, cum sa pastrezi imaginea de putere atunci cand schimbi mediul de lucru cu unul relaxant, cu un party sau un eveniment monden?

 

 

Power-dressing inseamna mai mult decat sacouri in culori neutre

 

Odata cu miscarea de emancipare feminina din anii 70 a aparut si conceptul de „power-dressing”, care insemna, pe scurt,  sa te imbraci in asa fel incat sa fii luata in serios intr-un mediu de lucru dominat de barbati. Cum ar fi putut o femeie intr-o pozitie de conducere sa insufle respect si autoritate daca s-ar fi imbracat in rochii vesele, cu floricele, in culori vibrante? Asa au aparut costumele formate din fusta (fara floricele), camasa (eventual cu pussy bow, pentru a mai indulci liniile severei ale tinutei business) si jacheta in culori neutre (pentru a camufla pe cat posibil sanii).

 

E drept, exista si o alternativa mai senzuala a power-dressing-ului, insa nici aceasta nu se axeaza neaparat pe ceea ce-si doresc femeile sa poarte, manevrand mai degraba programarea biologica a sexului opus.

 

Intre cele doua variante de power-dressing se afla cel mai simplu concept, si in acelasi timp cel mai complicat: forta stilului personal.

 

Puterea femeii nu sta nici intr-o tinuta rigida, nici intr-una stridenta

 

Adevarul este ca forta unei femei nu este data de alegeri dictate de moda sau de coduri vestimentare. Mi-e teama ca oricat de mult accent s-ar pune pe importanta dezvoltarii unui stil personal, numarul femeilor care prefera sa se ascunda in spatele unor haine fara personalitate sau, la extrema cealalta, care se vor stradui in orice ocazie sa aiba un look corect, ca la manual, va ramane in continuare mult prea mare.

 

E mai important sa ai o identitate vizuala decat sa urmezi regulile vestimentare

 

Uita-te la Michelle Obama. Forta ei este data nu de felul in care a reusit sa respecte toate codurile vestimentare extrem de pretentioase care revin Primei Doamne a Americii, si nici printr-un look de o senzualitate exacerbata. Identitatea ei vizuala a fost cea care i-a intarit pozitia de putere in cei opt ani petrecuti la Casa Alba. Nu a purtat compleuri traditionale, ci a socat pe toata lumea imbracand rochii fara maneci accesorizate cu curele inedite, a aratat ca si pantofii kitten heels pot impune aceeasi autoritate precum cei stiletto, si a aratat ca poti fi luata in serios purtand rochii cu floricele.

 

Cand te imbraci urmandu-ti stilul personal, vei deveni vizibila pentru motivele potrivite. Cand te imbraci conform identitatii tale vizuale, iti lasi amprenta asupra celor din jur, iar mesajul pe care-l transmiti este unul de seriozitate si fermitate. Lasa-ti semnatura pe alegerile tale vestimentare si vei fi perceputa ca o femeie puternica, atat la evenimentele speciale cat si la locul de munca.

 

Missgrey @ Jan 29, 2018 +