rootfoot

Cum stii care sunt cele mai potrivite rochii pentru balul bobocilor?

Pentru elevii de clasa a 9-a totul e cat se poate de nou si palpitant, iar subiectul alegerii celor mai potrivite rochii pentru balul bobocilor este unul din cele mai discutate intre fete. Se cer sfaturi de la prietenele care au trecut prin experienta balului, se citesc reviste, se cauta inspiratie in filme si emisiuni, iar sugestiile primite de la mame sau vecine sunt primite cu o oarecare reticenta (ca orice amestec al adultilor in viata adolescentilor), fiecare detaliu al tinutei pentru primul eveniment important al anilor de liceu fiind pregatit cu minutiozitate.

 

Dar, in definitiv, cum stii cand ai dat peste rochia perfecta pentru balul bobocilor? Pentru ca, din pacate, cand o sa vezi rochia „aceea” nu o sa auzi, ca in filme, o melodie inaltatoare, care sa-ti dea de inteles ca gata, cautarea a luat sfarsit.

Ei bine, nu trebuie decat sa fii atenta la cateva detalii de stil.

 

     

    Ce sa eviti atunci cand cauti rochii pentru balul bobocilor?

     

    La orice eveniment special –asa cum este, bineinteles, balul bobocilor- exista cateva reguli vestimentare de care e bine sa tii seama pentru a face o prima impresie excelenta si a-ti asigura amintiri din cele mai placute.

    Astfel, va trebui sa optezi pentru un look seducator, fara a fi vulgar, sofisticat, fara a fi prea pretios, tineresc, fara a fi copilaros.

    Daca alegi sa porti rochii elegante scurte, verifica lungimea tivului: trebuie sa depaseasca nivelul degetelor atunci cand tii mainile intinse pe langa corp.

    O rochie lunga cu crapatura pe picior nu trebuie sa concureze tinutele extrem de revelatoare ale Bellei Hadid.

    Evita sa-ti expui decolteul prea generos, sau abdomenul, privirii noilor tai colegi.

     

    Ce sa cauti la o rochie potrivita pentru balul bobocilor?

     

    O tinuta care-ti va conferi un aer rafinat, fara a da impresia ca te-ai straduit prea mult, o reprezinta rochia scurta sau midi, din dantela, in culori vibrante. O rochie lunga este mai scumpa si nu-ti permite o libertate prea mare de miscare. Avantajele unei rochii pentru balul bobocilor care nu depaseste genunchiul sunt chiar mai multe: o poti purta si la alte evenimente, cu accesorii diferite, iar in functie de model o poti combina cu balerini sau tenisi, transformand-o intr-o tinuta de zi.

     

    Incearca sa iti respecti silueta si sa alegi rochia care se potriveste conformatiei tale, nu rochia despre care prietena ta spune ca este superba.

    Ai grija ca talia sa fie frumos conturata, sau sa porti o curea daca e croita drept.

    Daca te ingrijoreaza soldurile mai late decat ti-ai dori, echilibreaza proportiile cu ajutorul unei rochii midi fara maneci.

    Completeaza tinuta cu accesorii discrete si pantofi cu toc cu care sa fii sigura ca poti dansa, si esti gata pentru mult asteptatul bal al bobocilor.

     

    Missgrey @ Sep 14, 2017 +