rootfoot

Ce rochii de seara elegante porti la 20, 30 si 40 de ani?

Alegerea tinutelor de zi adecvate varstei parca nu e atat de complicata ca descoperirea modelelor potrivite de rochii de seara elegante, mai ales cand stii prea bine ca la un eveniment special nimeni nu scapa privirilor critice ale celorlalti invitati. Sigur cunosti comentariile de tipul:  „Vai, draga, o vezi? S-a imbracat de parca ar mai avea 20 de ani!” sau „Pacat. La varsta ei, eu purtam numai rochii scurte!” si, in unele cazuri, remarcile sunt justificate.

 

Se spune ca intre 20 si 30 de ani experimentezi cu moda, iar intre 30 si 40 de ani aplici invataturile obtinute. Deja de la 40 de ani incolo te bucuri de o colectie bogata de experiente vestimentare, unele mai bune, altele mai putin inspirate, ca sa intelegi ca regula cea mai importanta a stilului e sa fie personal, nu copiat de la starurile pop si nici de pe podiumurile de moda.

 

Asa ca ti-am pregatit un mic ghid cu indrumari de care poti tine seama data viitoare cand esti invitata la o petrecere si te pregatesti sa scotocesti prin colectiile de rochii elegante de seara.

 

La 20 de ani ai nevoie de rochii cu design jucaus

 

   

Elegant, elegant, dar asta nu inseamna ca la fiecare petrecere esti obligata sa porti rochii de seara lungi. Regula vestimentara numarul unu la varsta aceasta este… ca nu exista nicio regula.

Alege-ti tinuta in functie de silueta si ocazie, si simte-te libera sa experimentezi fara teama, fie ca e vorba de accente de culoare, de volane sau buline. Inspira-te din revistele de moda si de la prietene, culege cat mai multe idei, da-le o nota personala si vei vedea cum incepi sa-ti conturezi un stil numai al tau. In orice caz, o rochie de seara eleganta scurta, croita in clos, viu colorata, te va scoate  din incurcatura la aproape toate evenimentele deosebite.

 

La 30 de ani incepi sa apreciezi rochiile sofisticate

 

   

Sa ne-ntelegem, nu se intampla absolut nimic teribil odata ce ai schimbat prefixul, nu te pandeste politia modei la colt ca sa te someze sa lungesti tivul rochiei si nici nu te amendeaza pentru cateva volanase. Dar parca vrei mai mult de la tinutele tale,  vrei sa transmita un mesaj puternic si sa te defineasca.

Acum e momentul sa alegi acele rochii de seara elegante din materiale luxoase, precum dantela sau catifeaua, si sa profiti la maxim de efectul pe care il are croiala conica.  

 

La 40 de ani alegi rochiile de seara pe stilul tau


In sfarsit, acum poti spune ca iti cunosti bine punctele forte, la fel si defectele. Ai aflat pe pielea ta ca mai mulat nu inseamna mai sexi si mai scurt nu inseamna mai seducator. Deasemenea, ai invatat sa te joci cu decupajele si insertiile de dantela, cu asimetriile si cu toate secretele vestimentare. Fie ca alegi rochii de seara elegante lungi sau midi, ai grija sa-ti accentuezi intotdeauna zona cea mai subtire a siluetei si, daca preferi tinutele negre, nu uita sa le accesorizezi colorat.

Missgrey @ May 12, 2017 +